Entitats i Ajuntament impulsen una campanya per promoure el voluntariat entre el jovent

18 joves animaran a dedicar temps als altres en una sèrie de vídeos, mentre es posa en valor la implicació que han tingut durant la pandèmia

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica i conjuntament amb la Taula del voluntariat, impulsa una campanya de sensibilització per a animar el jovent de la ciutat a dedicar temps al voluntariat i, alhora, visibilitzar el paper i la implicació del jovent durant la pandèmia. La campanya, que es desenvoluparà principalment a les xarxes socials, té com a lema «Fes voluntariat. Hi tens molt a guanyar».

L’element central de la campanya serà un seguit de vídeos elaborats a partir dels testimonis de 18 joves, d’edats compreses entre els 18 i els 32 anys, que fan o han fet recentment tasques de voluntariat en entitats diverses. Alguns d’aquests vídeos els utilitzarà el servei de Qualitat Democràtica en xerrades a instituts o altres equipaments, reunions amb entitats, etc. Altres, una sèrie de sis vídeos curts, de menys de dos minuts de durada, s’han creat expressament per a la seva publicació en xarxes socials. En cadascun d’aquests vídeos, tres joves parlen de la seva experiència i animen a fer voluntariat. Aquests sis vídeos es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Terrassa. Al llarg dels propers mesos es difondran aquests vídeos, juntament amb imatges i altres missatges animant les persones joves a dedicar una part del seu temps lliure a fer tasques de voluntariat a la ciutat.

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha explicat que «amb aquesta campanya, l’Ajuntament vol augmentar el nombre de persones voluntàries joves a les entitats i associacions de la ciutat, però també fer visible el voluntariat jove que ja existeix i agrair la tasca que fan. Ho veiem cada dia al teixit associatiu de la nostra ciutat i ho hem vist arran de la pandèmia, quan s’han creat xarxes de suport ciutadà en molts barris, sovint amb moltes persones joves, que són tot un exemple d’implicació i solidaritat» ha dit la regidora. Martínez ha afegit que «es tracta justament de crear una xarxa de suport i participació molt més àmplia amb l’objectiu de poder reforçar les entitats de la ciutat i, per tant, el gran retorn social que generen per a la ciutat. Incrementar el nombre de voluntaris i voluntàries significa, en definitiva, contribuir a fer de Terrassa una ciutat més solidària, més justa i més equitativa».

La campanya de sensibilització l’ha desenvolupat el servei de Qualitat Democràtica amb la col·laboració dels serveis de Comunicació, Joventut i Educació, i de la Taula del voluntariat de Terrassa, que aplega al voltant de 15 entitats, majoritàriament de l’àmbit social, i que també difondran la campanya a les xarxes. De fet, la iniciativa d’aquesta campanya va sorgir del treball conjunt de l’Ajuntament i la Taula d’entitats. La campanya s’havia de dur a terme durant el 2020, però la Covid-19, que ha tingut un gran impacte en l’àmbit del voluntariat, ha retardat el desenvolupament del projecte.

La Taula d’entitats del voluntariat de Terrassa és un òrgan obert de participació, la principal funció del qual és donar suport i visibilitat al treball de la ciutadania i de les entitats que actuen en l’àmbit del voluntariat, així com col·laborar en els principals eixos, projectes i campanyes del Punt del Voluntariat de Terrassa

Reobertura presencial del Punt del Voluntariat

L’arrencada de la campanya coincideix amb la recuperació de l’activitat presencial al Punt del Voluntariat, ubicat a l’atri de l’Ajuntament de Terrassa. Des del març de 2020, aquest servei ha prestat atenció telemàtica per la situació sanitària. Aquesta setmana, però, el Punt del Voluntariat ha tornat a funcionar presencialment amb el seu horari habitual (dimarts i dijous de 10 a 13 h i dimecres de 16 a 19 h). D’aquesta manera, qualsevol jove que, animat per la campanya, decideixi iniciar-se al món del voluntariat, podrà adreçar-se a aquest espai per a rebre més informació i assessorament.

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.