Com ha afectat la COVID-19 a les entitats?

Per respondre a aquesta pregunta vam elaborar una enquesta en línia que es va enviar a les entitats de Terrassa entre els dies 14 de maig i 6 de juny. Hi van donar resposta 127 entitats, xifra que dona un nivell de confiança del 95 % i això fa que els resultats de la recerca es puguin considerar força representatius.

 

  • Un 87,4 % de les entitats van patir una disminució o aturada de la seva activitat, la qual cosa representa un impacte força important en un sector que genera un gran nombre d’activitats i que, per tant, també té una gran repercussió en els àmbits econòmic i social a la nostra ciutat.
  • Un 36,2 % de les entitats que no van aturar la seva activitat, es van mobilitzar per cercar altres entitats per fer front de manera conjunta a la situació. Aquesta dada indica un alt grau de col·laboració entre entitats per fer front als problemes sobrevinguts i molta capacitat per treballar de manera conjunta.
  • Durant l’estat d’alarma es va suspendre gairebé la totalitat de l’activitat de les entitats a la via pública i multitud d’actes i activitats van quedar anul·lats. Així un 89,4 % de la mostra va manifestar que havia mantingut la comunicació amb els socis i sòcies per informar dels canvis respecte a activitats programades. Aquesta dada indica una gran capacitat del teixit associatiu de Terrassa per adaptar-se a la situació i molta flexibilitat alhora d’ajustar els seus projectes a les noves circumstàncies.
  • Respecte a les principals preocupacions que van manifestar les entitats en el moment de fer l’enquesta destaca l’afectació econòmica de la crisi en l’entitat amb un 7,5 de valoració sobre 10.
  • Les entitats reclamen més informació per planificar les seves activitats i especialment sobre quines seran les condicions per poder fer actes públics i també respecte a les subvencions. Aquesta va ser la resposta més puntuada, amb un 7,9 sobre 10.

Podeu consultar l’informe de resultats en el següent enllaç.

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.