Subvencions per a projectes i activitats de les entitats – COSPE 21-22

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya enguany ha avançat la convocatòria anual de la COSPE que destina 54M€ al finançament de projectes i activitats de les entitats socials, per un total de 19 línies de tots els àmbits socials.

La convocatòria està oberta fins el 26/04 a les 15h i podeu consultar en aquest enllaç tota la normativa i documentació relacionada i podreu trobar cadascuna de les guies que s’han editat per línia, així com preguntes freqüents o el vídeo per saber com poder  presentar la sol·licitud i annexos.

La línia F, subvencions per a fomentar i potenciar el voluntariat i enfortir l’associacionisme

Quins projectes pot subvencionar la Línia F?

La línia F va adreçada a programes de caràcter comunitari, de promoció del voluntariat i enfortiment de l’associacionisme, i de promoció i reconeixement del poble gitano. Podeu trobar informació més concreta a la Guia de projectes de la Línia F de la convocatòria ordinària d’aquestes subvencions.

L’import total per a aquesta línia de subvencions és de 6.846.878,54 euros, amb la distribució anual següent: 4.275.758,38 euros per a l’anualitat 2021, 2.453.816,15 euros per a l’anualitat 2022 i 117.304,01 euros per a l’anualitat 2023.

Quin tipus d’accions son subvencionables a la Línia F?

Els tipus d’acció subvencionables són:

F.1 Activitats de caràcter cívic i comunitari de l’associacionisme veïnal (de caràcter anual).

F.2 Projectes de foment i promoció del voluntariat (de caràcter anual).

F.3 Projectes d’acció comunitària inclusiva per lluitar contra l’exclusió social (de caràcter pluriennal).

F.4 Projectes per a la promoció del reconeixement, la participació, la inclusió social i la igualtat de tracte del poble gitano a Catalunya (de caràcter anual).

F.5 Projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme (de caràcter pluriennal)

F.6 Activitats formatives vinculades al Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (de caràcter anual).

És important que us  fixeu en el tipus de subvenció que demaneu per tenir-ho en compte en el projecte i pressupost econòmic que adjunteu a la sol·licitud: si és anual o pluriennal; que només es pot presentar un projecte per acció; i en el cas de la F2, només us podeu presentar si l’entitat està donada d’alta al Cens d’entitats del Voluntariat de la Generalitat. 

Us recomanem veure el vídeo de la sessió informativa que es va organitzar el passat 31 de març per explicar les principals característiques de l’esmentada línia F.

A més, oodeu consultar el document de “Preguntes Més Freqüents” elaborat amb les preguntes que les entitats van fer arribar durant la sessió i els dies posteriors. Us recomanem que aneu consultant periòdicament aquest document ja que allà s’aniran incorporant les preguntes que durant els propers dies es vagin generant.

Recordeu que en aquest enllaç trobareu també tota la informació de la convocatòria:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Subvencions-per-a-projectes-i-activitats-a-entitats-de-lambit-de-politiques-socials-convocatoria-ordinaria

Més informació a:

http://espaientitats.terrassa.cat/ca/subvencions/subvencions-per-a-projectes-i-activitats-a-les-entitats-de-lambit-de-politiques-socials/

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.