Com realitzar manifestacions i concentracions en espais públics durant la situació sanitària provocada per la COVID-19?

La realització de manifestacions i concentracions en espais públic s’ha de comunicar prèviament per escrit a la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior a través d’aquest tràmit.

En aplicació de les mesures acordades pel pla d’actuació PROCICAT per contenir la propagació de la COVID-19 i per fer compatible l’exercici del dret de manifestació i concentració amb la situació sanitària existent, cal complir les següents mesures:

Mesures aprovades en el Comitè del PROCICAT en data 6 de gener de 2021, per tal de fer compatible l’exercici del dret de manifestació i concentració amb la situació sanitària existent derivada de la COVID- 19:

– Distància d’1,5 metres entre assistents, equivalent a un espai mínim de 2,5 m2 per assistent.
– Desenvolupament en espai públic, no tancat, prèviament notificat de forma específica per a l’organització amb una superfície lliure equivalent a 1,5 vegades els metres quadrats resultants del càlcul d’assistents previst i l’espai per assistent.
– L’espai públic no podrà estar a menys de 200 m de centres de caràcter social o sanitari, inclosos els hotels declarats d’interès per l’autoritat sanitària o altres de similars .
– Delimitació perimetral de l’espai amb control d’accessos i d’aforament per garantir no superar el nombre d’assistents previst (garantir l’espai de 2,5m2 per persona).
– Ús de mascareta obligatòria.
– Foment de la higiene de mans amb gels hidroalcohòlics facilitats per l’organització als principals accessos al perímetre de la concentració.
– Concentració estàtica sense desplaçament de la capçalera ni de la resta del gruix d’assistents.
– No es permet l’ús de pancartes o altres objectes compartits, excepte que siguin d’ús individual.
– No es permet el consum d’aliments durant la concentració.
– No es permet l’ús de mobiliari urbà.
– Reserva de carril lliure d’1,5m per a l’accés net dels veïns de la zona.
– Tancament dels accessos al transport públic més propers des d’1 hora abans i fins a 1 hora després de la concentració per evitar saturació, excepte en els casos en què el volum de persones convocades en relació amb l’oferta de transport públic disponible facin previsible que no es produirà una massificació en l’accés.
– Els accessos a l’espai de concentració s’hauran de fer respectant les limitacions de mobilitat establertes en cada territori. Aquests requeriments seran aplicables mentre no se n’acordi la suspensió o modificació.

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.