Participa per construir l’Agenda Urbana de Terrassa

Aquest mes de maig, l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa el procés participatiu “Agenda Urbana de Terrassa”, que té com a objectiu definir un horitzó estratègic per a la ciutat de cara a l’any 2030, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i amb la voluntat d’impulsar la sortida de la crisi de la Covid-19.
Què és l’Agenda Urbana de Terrassa?

L’Agenda Urbana de Terrassa serà, a finals d’aquest any 2021, un document estratègic de ciutat. Què vol dir això? Molt esquemàticament: fixarà les bases per impulsar a la nostra ciutat el desenvolupament sostenible, la preservació del medi ambient, la lluita contra l’emergència climàtica i la creació d’oportunitats de progrés social i econòmic sostenibles. És a dir, serà una eina per avançar cap a un futur millor per a tothom.

Aquesta futura Agenda Urbana de Terrassa s’alinearà amb les agendes urbanes europea, espanyola i catalana, així com amb l’Agenda 2030, a través de la qual Nacions Unides determina a escala mundial els Objectius de Desenvolupament Sostenible o ODS. Les “agendes urbanes” tenen com a objectiu sincronitzar un gran canvi a nivell planetari: fer possible que les persones visquin millor i al mateix temps aturar la crisi climàtica.

L’Ajuntament de Terrassa impulsa un procés participatiu per construir la nostra pròpia Agenda Urbana. Ho farem pas a pas, escoltant i integrant totes les sensibilitats i visions. Construint consensos. Construint una ciutat millor, amb la vista posada a l’any 2030 i més enllà.

L’elaboració d’una Agenda Urbana de Terrassa és una oportunitat per compartir col·lectivament reflexions sobre el present de la ciutat, definir estratègies compartides de futur i per alinear-les amb els objectius globals de sostenibilitat i de progrés social i econòmic; és un instrument necessari perquè Terrassa pugui participar en projectes i fons europeus, al mateix temps que esdevé un espai de reflexió, diàleg i consens sobre les línies mestres del futur de la ciutat.

Per això la teva mirada, la teva opinió i aportacions són tan importants, participa omplint aquest qüestionari.

Accedeix a tota la informació d’aquest procés participatiu aquí.

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.