Ets una entitat i vols ser Espai d’aprenentatge Edunauta?

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa us convida a conèixer i, si voleu, a formar part del projecte anomenat Passaport Edunauta, que s’ha impulsat aquest curs 2020-2021 al nostre municipi amb una clara intenció: la de millorar l’equitat educativa fora de l’escola connectant els aprenentatges de dins i fora de l’aula, el temps dedicat a aprendre fora de l’aula, els espais on es fa aquest aprenentatge i els agents educatius amb que compta el territori.

El Passaport neix com a eina per donar resposta a la pregunta entorn la qual s’articula l’Aliança Educació 360º: com es poden connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges que els infants fan més enllà de l’escola? Com es pot reconèixer, catalitzar i connectar espais educatius de l’entorn i tot el potencial educatiu d’un territori?

Actualment, en el projecte del Passaport Edunauta hi participen 11 municipis de Catalunya, consistoris que han situat l’equitat educativa fora de l’escola en el cor de la seva acció educativa municipal.

Per al curs 2021-22 es preveu la participació d’uns 250 alumnes de diverses escoles de la zona educativa 3.

Els resultats obtinguts durant el primer any de projecte pilot avalen per seguir implementant aquesta eina educativa a la ciutat i, ampliar a través d’aquesta crida, la Xarxa d’entitats que en l’actualitat ja són destinacions d’aprenentatge Edunautes.

Què és el passaport Edunauta?

És una eina educativa concebuda per connectar els aprenentatges de dins i fora de l’aula; connectar els agents educatius del territori i fer visible el valor pedagògic i educatiu de les seves activitats; millorar l’equitat educativa en el temps de fora de l’escola; fer real i efectiva la igualtat d’oportunitats en l’accés a les activitats, i  ajudar a assolir l’èxit escolar.

Com es treballa aquesta eina educativa?

L’alumnat Edunauta té un passaport físic i individual amb el que es pot moure pel territori, realitzant una sèrie d’activitats dissenyades en base a les 9 competències transversals – 9 superpoders- en què es fonamenta l’acció educativa del projecte.

L’infant va sumant activitats i, per tant, coneixements i aprenentatges, que seran certificats a través d’un segell al passaport. El contingut del passaport serà treballat a l’aula amb el suport del professorat qui vetllarà per mantenir activa la motivació i les ganes d’explorar territoris edunautes.

Quines són les destinacions o espais d’aprenentatge Edunauta?

Són destinacions d’aprenentatges aquelles entitats o serveis que formen part de la xarxa local d’agents educatius a la qual els infants poden adreçar-se per viure experiències d’aprenentatge diverses, motivadores i enriquidores que seran acreditades en el seu passaport. Pot ser qualsevol entitat pública o privada cultural, esportiva, de lleure, etc., que vulgui ser destinació d’aprenentatge edunauta per proporcionar als infants l’oportunitat d’accedir a experiències educatives des del seu àmbit i, alhora, posar en valor la seva pròpia acció social i comunitària i, sobretot, voler fer visibles els aprenentatges invisibles.

Som una entitat interessada en ser espai d’aprenentatge Edunauta, què hem de fer? 

Si esteu interessats/des en formar part del projecte com a entitat i ser un espai d’aprenentatge Edunauta, poseu-vos en contacte mitjançant correu electrònic amb palmira.domenech@terrassa.cat

Enllaç d’interès:

Passaport Edunauta

 

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.