Com afecta La Llei de Transparència a les entitats?

La Llei de Transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya el desembre de 2014, tot i que no va ser pensada per a les entitats, sí que obliga a aplicar-la a les organitzacions que es relacionen amb l’Administració Pública. Així, les organitzacions, entitats i associacions que rebin més de 100.000 euros anuals d’ajudes o subvencions públiques i aquelles entitats que tinguin un mínim del 40% dels seus ingressos en forma d’ajudes o subvencions públiques (sempre que aquests siguin com a mínim de 5.000 euros) han de complir amb aquesta llei.

La llei està pensada perquè sigui aplicable des d’Internet i, per tant, fa necessari disposar d’un web des d’on penjar la informació que s’ha d’actualitzar periòdicament. El lloc web ha d’aportar claredat en tot allò que l’organització duu a terme, així com permetre a tothom que es relacioni amb l’organització conèixer i descobrir el funcionament i identitat de l’entitat. La millor opció és crear un espai visible dins del vostre web per poder penjar aquesta informació.

Quins documents haureu de penjar al web?

1.- Comptes anuals i informes d’auditoria externs

2.- Pressupost anual i informació actualitzada de la seva execució

3.- Retribució dels alts càrrecs (si n’hi ha), així com les indemnitzacions que es paguin

4.- Informació sobre convenis, contractes, etc. amb administracions públiques

5.- Subvencions que es rebin

6.- Organigrama i estructura organitzacional

Des de l’Espai de les Entitats, hem preparat una sessió formativa per tal que pogueu exposar tots els vostres dubtes i conegueu millor com aplicar la llei en el vostre cas. Podeu trobar la informació i fer la inscripció a:

http://espaientitats.terrassa.cat/ca/esdeveniment/taller-les-obligacions-en-materia-de-transparencia-de-les-entitats/

Podeu trobar més informació a la notícia i webinar de Xarxanet: aquí

I a la guia de Transparència per a les associacions i fundacions perceptores de subvencions i ajuts públics editada per la Generalitat de Catalunya.

 

 

Hola!

Vols rebre l'actualitat del món associatiu al teu email?
Subscriu-te al nostre butlletí!

* Camps obligatoris


Per a la gestió de les llistes de subscripció fem servir la plataforma Mailchimp. Fent clic a sota per subscriure-us, reconeixeu que la vostra informació es transferirà a Mailchimp per al seu tractament.
Més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.
Consulta la nostra política de protecció de dades.